לחמניות עשבי תיבול ריחניות

IMG-20160408-WA0000
פריחת עצי המגנוליה שטוטגרט

האביב לאט עוטף אותנו. בשקט כל יום אנחנו רואים פרח נוסף פורח. הדשא הופך ירוק יותר. נקודות צהובות ולבנות צצות ומקשטות הכל. העצים פורחים ואט אט מתמלאים מחדש בעלים. עד שלא ראיתי במו עיני את התהליך הזה באמת שלא הבנתי את היופי את העושר של הטבע. את ההתחדשות המעגלית הזו של עונות השנה.
אנחנו לא מכירים את זה בישראל ארץ השמש הנצחית. לומדים על זה בגן, בבי"ס, יודעים שזה קיים- אבל לא באמת, המשמעות של אביב הגיע… IMG-20160408-WA0001

כמו תמיד חומרי הגלם הם אלו שמניעים אותי לבישול. הפעם היו אלו שני עציצים של עשבי תיבול שפשוט לא יכולתי להשאיר מאחורי. האחד של אורגנו והשני של בזיליקום. שתלתי לפני כמה שבועות זרעי בזיליקום ולצידם פטרוזיליה מסולסלת, מיני עלי לסלט, זן מקומי של נענע, עגבניות שרי, אורגנו ועוד היד נטויה. אבל עד שהם יפרחו במלוא כוחם ואוכל להשתמש בהם בלי לחשוש. רכשתי לי את העציצים השבועיים.

oregano
אורגנו שעיר ורענן

כבר בדרך הביתה החלטתי שהם חייבים להיכנס ללחמניות ריחניות. בכלל לא ידעתי באיזה מתכון אשתמש והאם יהיו לי מצרכים מתאימים. שיטוט מהיר בספרי הבישול שלי הודיע לי חד משמעית שבין המתכונים אין שום מתכון מהיר של כאן ועכשיו, כולם דורשים שמרים והתפחה אחת או יותר, בקיצור דחיית סיפוקים.

bazil
בזיליקום ריחני

החלטתי לא לוותר ולבדוק גם במחברות שלי ושם מצאתי מתכון ישן (אם הוא נכנס למחבת סימן שהוא נוסה בהצלחה יותר מפעמיים…). מתכון מאוד ישראלי שמורכב מבצק גבינות, בלי ביצים, בלי התפחה, מתכון של כאן ועכשיו. אבל, וזאת יעידו כל מחפשי הקוטג' בארצות זרות, יש חומרים שרק בישראל מניבים תוצאות בטוחות וידועות מראש. החלטתי לנסות! למרות שקוטג' אין לי במקרר בדרך קבע (כי הוא לא טעים פה) ולשנות מעט. וגם התעצלתי בכלל ללכך מיקסר ולעשות הכל בקערה אחת כמו שאני אוהבת. מקסימום ללכלך וללוש עם הידיים.

הריח שהתפשט היה מדהים. מזהירה מראש הגירסה שהכנתי ומובאת כאן מעט מושחטת. אבל המתכון המקורי היה פחות נדיב ממני ולכן הפחתת כמויות השומן בהחלט אפשרית ותיתן תוצאה טובה לא פחות. (אולי טיפה פחות 🙂 ). הלחמניות יצאו פריכות מבחוץ ואווריריות מבפנים. נגמרו בשניה בלי להרגיש בכלל. ויחזרו לככב בקרוב.

cheese3

*** לחמניות עשבי תיבול ***

אפשר במתכון הזה להחליף את עשבי התיבול לפי מה שיש בנמצא ואוהבים. אני ערבבתי כאן בין אורגנו ובזיליקום טריים כמובן. אפשר להשתמש רק באחד מהם. או אפילו לשנות ולהכניס בצל ירוק, עירית, טימין וכו'. הכי חשוב טריים. המתכון המקורי הכיל בזיליקום ושום כתוש.
אני השתמשתי ביוגורט וקרם פרש אבל בהחלט אפשר לחזור ולהשתמש בקוטג' ויוגורט בלבד.

{מצרכים} 8 לחמניות אישיות בתבנית שקעים

2 כוסות קמח ( אני ערבבתי כוס קמח לבן וכוס קמח כוסמין)

שקית אבקת אפייה

1/4 כפית סודה לשתייה

מיכל יוגורט (אפשר אשל /גיל / וכו')

מיכל קרם פרש (אפשר 3/4 מיכל קוטג'/ שמנת חמוצה עדיף עם כמה שיותר אחוזי שומן)

מלח

חופן עלי בזיליקום קצוצים גס

חופן עלי אורגנו קצוצים גס

50-75 ג' גבינת גאודה מגורדת (אפשר להחליף לגבינת פרמזן כמו במתכון המקורי, או כל גבינה צהובה שאוהבים)

50 ג' חמאה מומסת.

{ההכנה} כ-10 דק' עבודה ועוד 20 דק' אפייה

מחממים תנור ל200 מעלות.

בקערה מערבבים – קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קורט מלח, יוגורט וקרם פרש. תחילה עם כף ואחרי שמתגבש מעט לשים עם הידיים עד שנוצר בצק יציב ומעט דביק.

את הבצק מרדדים על משטח מקומח היטב לצורת מלבן. אין צורך שזה יהיה מדוייק מדי. עובי הבצק המרודד כ-5 מ"מ. מפזרים את עשבי התיבול הקצוצים לאורך הבצק בחלק הקרוב ביותר אליכם. מעל מפזרים מעט מלח ואת הגבינה המגורדת. מגלגלים את הבצק לרולדה מהדקים מעט בקצוות. חותכים את הגליל לשמונה חתיכות.

בתבנית שקעים שמים כפית או קצת יותר של חמאה מומסת. בכל שקע מניחים חתיכה מהבצק המגולגל עומד. כך שרואים חלק מהמילוי.

אופים בתנור כ-20 דק' או עד שרואים שזהוב ואי אפשר לעמוד בפני הריח.

אוכלים לצד ירקות טריים ומיני מטבלים.

cheese4

חג אביב שמח!!

 

 

 

2 מחשבות על “לחמניות עשבי תיבול ריחניות

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s